fredag 11 september 2009

Nattugglan...


.. det är jag det. Sitter här och läser bloggar och lite diverse. Tv:n står på med Scrubs och Seinfeld som avlöser varandra. Lyssnar till min familjs andetag, de sover gott. Får lite ångest över att jag sitter här mitt i natta, borde jag inte gå och lägga mig? Jo det ska jag allt göra men det är skönt att orka sitta uppe. Jag har varit sjuk så länge nu att jag nästan börjat misströsta. Öronen är fortfarande inte bra, det värker inte men jag har jordens lock för båda och det är så jobbigt med mycket ljud på en och samma gång. Har fått en annan förståelse för de som är hörselskadade tror jag. Jag menar, man kan ju tro att de som har en hörselskada inte ska besväras av för höga ljud just för att de hör sämre, men det är ju fel. De kan verkligen ha det jobbigt med för höga ljud. Det blir rundgång och skär i huvudet istället. Ljudet hittar inte rätt liksom.

Ikväll har jag tittat på Uppdrag granskning om de thailändska bärplockarna. De tjänar 10-15kr i timmen här. I år fick de åka hem med skulder. En man som de följde med hem till sin by var nu rädd för att han skulle bli fråntagen sitt risfält som han belånat för att kunna åka till det "förlovade" landet Sverige med överflöd av bär och där han skulle tjäna en eller två thailändska årslöner vid.

Det sätter ens egen situation i lite perspektiv om man så säger...


VovvaWilma har inomhusallergi!!!

Problemen har blivit värre sedan vi flyttade till lägenhet. Matte måste hitta ett hus NU! Men så länge får hon vara "dagbarn" hos mormor och morfar där hon kan få ligga ute på en skön matta. Skönt för min päls och hud, sa Vovva :)


Må gott!



Kram-Andi

5 kommentarer:

Mindi sa...

Fina Wilma!!!!
Hon får mer än gärna komma hit också... det vet du! :) Skulle vara roligt att få vara hundvakt tycker jag! :)

Jag såg också Uppdrag granskning och det var verkligen synd om dem som inte tjänade ett endaste öre. :(

Så jobbigt med dina öron men underbart att det nu verkar ha vänt - äntligen!!!!!!

Bamse kram
M I N D I

Mindi sa...

Glömde... den där tavlan du hade köpt på loppis.... jag kände ju så väl igen den. :) Och nu vet jag varifrån.... min farfar har en sån. :)

Kramis

Mormor S sa...

Jag såg också programmet om bärplockarna och jag tycker dom blivit hitlurade. Dom fick aldrig veta av bemanningsföretaget att det var dåligt med blåbär i Sverige. Det tycker jag är skandal.

Näsdroppar rekommenderade jag Mindi när hon hade lock i öronen och det gjorde verkan.

Sov gott och kram från mormor s

Anonym sa...

Ja fy man får göra som er o bege sig ut o plocka lite egna bär o göra sin sylt så man inte gynnar mellanhänderna! Eller köpa fair-trade produkter...Stackare dig o Wilma, vad krångligt! Men skönt att veta anledningen till hennes besvär så ni kan lösa det på sikt!Ses snart kram Lotta

Fru Sirlig sa...

Hej!

Tack för besöket hos mig och den vänliga komentaren. Roligt att kunna inspirera andra. Just nu känns det som om tid för bloggen kommit långt ner på listan, men så är det ju ibland. Fin blogg du har också och visst är det ljuvligt med en liten dotter, har ju en jag med på snart två år.

Kram Heléne