tisdag 28 februari 2012

Apropå Albus Dumbledore





Detta visste inte jag, att Dumbledore spelades av två olika personer i Harry Potter filmerna! I de två första var det mr Richard Harris i vänster kolumnbild ovan som gestaltade professorn och i de resterande, mr Michael Gambon till höger i bild. Jag som brukar har sylvass koll på människors utseende, även om de är i maskerade ;)
Richard Harris gick bort 2002 och ersattes då av Michael Gambon.
Bilden på Richard Harris är otroligt vacker tycker jag, man ser inte hela bilden här men han håller sina händer över pannan litegrann. Ett riktigt proffsfoto.
(Bilderna är hämtade från nätet såklart)

Hm, det här får ta sin tid att smälta. Jag kanske måste titta lite på filmerna igen....
En liten nördvarning fick ni där på mig men jag är mycket noga med mina skådespelare ;)


Tjing!

*Host*

Igår kväll pluggade jag järnet, kände mig piggare, har ju legat i feber och hade en rest att ta igen. Jag blev klar och gick och la mig nöjd, redo inför denna veckas utmaning:
Dispostio - att ordna stoffet till sitt tal :)
Jag vaknar på natten med en envis värk på höger sida i huvudet, som värker och värker. Jag börjar nästan bli rädd, tänk om det är en hjärnblödning?!!! Ja man är ju inte så logisk kl 03.00 på natten/morgon så att säga. Sådär höll det på, jag gick upp, drack vatten, tittade på min hund, tittade på mina katter, tittade på mitt sovande barn och tittade ut genom fönstret. Suck... förstod att jag nog inte skulle komma upp klockan 06. Somnade halvvägs sittande på nåt vis.
Bihålorna, det blir kroniskt, sa nån en gång till mig. Och, ja, det kan jag skriva under på att det har blivit på mig! Snart kan jag nog tänka mig att doc borrar ett hål i pannan på mig, bara för att släppa på trycket!


 
Missade morgonens föreläsning, och börjar försöka ställa in mig på att ta mig in till universitetet till eftermiddagens föreläsning. Går ut med min Wilma och luftar henne och mina lungor. Känner att jag inte är pigg. Jag smsar mina klasskompisar och frågar hur mycket jag missar. Men får tillsvar att jag ska vila. Jag tar dem på orden och känner mig lugnare. Hur kan man stressa upp sig så? Det är egentligen inte klokt. Kanske därför jag är så pass infektionskänslig, för att jag stressar upp mig över att bli sjuk! Ja vad händer då?, man blir sjuk!

Tog kort på isens allt svagare tag om stenarna vid strandkanten.
Det lugnade mig ytterligare, naturen är en lisa för själen minsann.
Men stenbilderna blev ofokuserade efter att jag hade lagt in dem i den här ramen för fyra bilder (?)


När jag ändå stod därute med Wilma så passade jag på att måla av den vackra utsikten mot nordväst i vattenfärg sådär lite snabbt ;D
Skämt åsido, hittade en fin effekt på Photoscape.


Ja det är väl inte så konstigt att man blir lite nedsatt ibland, i helgen skrämde vår tolv-åriga Wilma oss. Hon fick plötsligt feber, 41,5 grader med jättesvullet juver. Vi fick komma in till veterinärjouren, de visste inte om det hänt något med de godartade små tumörer som vi vet hon bär på. Hon var så himla medtagen så veterinären sa att då hon är så gammal och om inte antibiotika och antiinflammatoriskt hjälper så är det bäst för Wilma att hon får somna. Jag kände mig ganska lugn men ändå lite snopen. Jag hade feber själv, så jag var väl smått avtrubbad. Men vi gav henne vätska i små depåer som sprutades in under huden. Sedan hem och hoppas på det bästa. Och hon repade sig, för nästa dag så sprack bölden och ut rann det massor av var. Efter det så blev hon snabbt bättre! :)


Kram

fredag 24 februari 2012

Tråååååååk....

... att vara genomdyngförkyld. Jag blir nästan vansinnig på mina infektioner som avlöser varann hela tiden. Det har varit något hela tiden sen oktober förra året. Nu är jag för en gång skull ordentligt förkyld istället för halvförkyld det är ju alltid nåt de!


~ * ~


Blomman som jag köpte idag på Ica gör mig glad. Den heter Pericallis. Man får vara tacksam över att man kan bli glad över en blomma eller hur? Det är färgen som piggar upp förstås :)
Köpte en tidning idag, åh, lavendel, jag skulle vilja se en sådan äng eller åker som i artikeln på riktigt....


Sådana här lakritspipor har jag nog inte ätit sen jag var typ 10-12 år. Idag kom sambon hem med ett paket och satte gladeligen i sig fyra stycken på en gång. Jag hoppas jag hinner smaka en när jag fått tillbaka smaksinnet. Vansinnet, däremot har jag gott om just nu känns det som, med tanke på min frustration över infektionernas stafettlöpning i mina bihåor ;)



* Önskar alla som kikar in hos mig en fin helg *




söndag 19 februari 2012

~Söndag~






Nu ska det sovas middag, efter att ha busat runt på morgonen.


Ha en fin söndag!

lördag 18 februari 2012

Ja som...

... min bloggkompis Javabönan säger, det sprutar inlägg här ;) Vet inte vad det är med mig men har väl bara lust att blogga lite sådär allmänt ;D


Ett litet bord som jag köpte idag på Erikshjälpen. Det ska målas men jag hittar just för tillfället inte min färg.



A och kompisen fick lite smoothies med nybakade scones i torsdags.


Hur gör man när man vill ha två bilder bredvid varann i inlägget?


Kramis

torsdag 16 februari 2012

-12°

- klockan 06.30 idag då jag och Wilma var ute och promenerade lite. Hade svårt för att somna om när sambon kom hem från nattskiftet. Så det betyder att jag har varit vaken sedan kl 04 (!)
Morgonen blev fin utan stress med lillsnörpa. Jag hann lyssna och prata med henne med äkta närvaro och vi skiljdes åt superharmoniska :)




 




*Ha en fin dag idag!*

onsdag 15 februari 2012

Det bidde...

... nästan ett litet inredningsrepotage hos J här på bloggen :) Här kommer det nämligen lite fler bilder från hennes fina hem som hon tagit och som jag har fått låna.
Håll till godo :)







Idag har jag skrivit och läst, och även hunnit besökt tandis. Inga hål men väl tandsten som jag ska få ta bort nästa vecka. Frågade tandläkaren vad tandsten beror på, det är visst mineraler i saliven som förkalkar sig om jag uppfattade honom rätt.


Kom alltid ihåg att:
Borsta med eltandborste/tandborste
Använda tandtråd
och
Fluxa, (skölja med fluor)
om du vill ha
kvar dina
tänder ;)

Skönt att ha fått en ordentlig undersökning i alla fall, även om man lätt drar sig för tandläkarbesök ;)


Tänkte även hinna med att köpa knoppar idag till A:s nya garderob.



Kram Kram

tisdag 14 februari 2012

Grejar...

... och donar gör jag idag. Äntligen har jag köpt en garderob åt A! Hon har inte haft en egen någon gång (!) Utan har samsat med oss. Tänkte att det var verkligen på tiden när jag skruvade i hyll"plupparna".
Nästan på gränsen till förargligt när jag tänker efter, hon är ju en egen individ, i allra högsta grad, och då måste man ju ha en egen garderob :)

Bilden nedan är en liten glimt hos vännen J, hon har handlat jättefina bäddlakan på Ikea. Vårigt och och fräscht!
Bilden har jag lånat från henne :)


Tänk vad skönt det är att organisera sig hemma. Lägga allt på sin plats och slänga onödigt skräp som suuuuger energi av att bara se! Och inte ha så mycket överhuvudtaget. Man känner sig lätt till sinnes, och får ordning i huvet också. I alla fall jag ;)


Som ni ser så har inte dessa två något större problem med organisering. De är nöjda för det mesta. Ja, jag vet faktiskt inte när de nånsin klagat ;) Fåtöljen har blivit deras. Den är ganska bra att ha som klös"bräda" dessutom ;)


Kram

lördag 11 februari 2012

*Lördag*

Såg den här intervjun i ett barnprogram för ca 10 år sedan och på grund av av den så har jag alltid gillat Zlatan trots allt stormande kring honom. Jag tycker det visas här att han är en ödmjuk kille och att han tog till sig Grynets råd som hon gav när de skils åt på slutet ;)

Jag blir i alla fall glad av att se intervjun, och förresten vart tog underbara Grynet vägen sedan?





*Kram*

fredag 10 februari 2012

Weekend...


Bad min vän J skicka någon inspirerande bild till mig från sitt fina hem. Och in trillade denna superfina kruka med pärlhyacinter i min mobil ;) Den piggade upp, så fin och "ger hopp om en vår", som J önskade med den :)



Så fick jag en till bild på min mobil, en liten Siri som "njuter av livet" som min syster skrev. Det är hennes "barnbarn" ;)

Har suttit och skrivit pm på en retorisk analys. Det är inte så lätt att problematisera allt som vi läst om, det kommer nog en liten rest på det känner jag på mig ;)


Trevlig helg alla!

onsdag 8 februari 2012

An intensive life...

... lever jag just nu. MEN jag trivs. Retoriken är så himla givande och kul. Men det märks att kursen är på helfart, går ej att ligga på latsidan om man ska hänga med. Men än så länge är jag med på tåget. Just för att det är så kul.


Sockerpasta. Förkortat, sp, har jag lärt mig av bakbloggarna. Provade på att göra en tårta med sånt i helgen. Inköpt på Panduro.


Knåda, knåda, det var ganska hårt ibörjan. Jag var ganska tveksam när jag höll på, skulle detta funka verkligen?
Min sambo, med sina oanade talanger, fick ta över när det skulle kavlas, tyvärr ingen bild på detta. Då hade jag nästan ett nervöst sammanbrott ;)


Sedan var det bara att leka loss, dotterna hade beställt en Hello Kitty och det var kul att få vara lite kreativ. Hade även köpt svart sockerpasta och rosa/röd marzipan. Nosen blev karamellfärgad gul sp. Och det rosa pärlorna runt är sp färgad med lite röd karamellfärg.


Glada kalasbarn :) Denna gång bjöd vi in gamla dagiskompisar och en ny kompis ur klassen som A lekt väldigt mycket med hemma.
Jag har ju lite tankar kring detta med kalas. Egentligen så tycker jag väl att man bör bjuda alla i klassen om man nu ska b j u d a in. Det är ju så hemskt om någon känner sig utanför. Men det är ju så svårt detta. Det var enklare när jag var barn för då kom de som ville och grattade och det var ingen som hade kalas på det sättet som är vanligt idag. 


Elis har en lustig stil med tassen när han vilar :)

Nu måste jag skriva ett tal och öva, öva, för i morgon är det dags igen, gulp :)

Kramiz


torsdag 2 februari 2012

Brrrrrr****



En frisk promenad med Wilma på morgonen




... sedan hem till en kopp kaffe och retoriken :)




Kvällsmiddagen blev halvvägs hemlagad pizza ;) Tur att det finns smarta lösningar när man är så hungrig så man nästan är yr!



På toa har man alltid sällskap ;)




"Vill du ha en liten klapp?"




"Du ska få för klapp du, din lille fjant!"



Imorgon gott folk så är det F R E D A G, om någon skulle ha missat det.
Tidigt imorgon bitti ska jag vara på skolan och hålla mitt första tal ensam, håll tummarna för mig!



*Kramen*