torsdag 31 december 2009

*Gott Nytt År*


Önskar alla en mysig Nyårsafton!

Jag och min familj ska tillbringa den hos goda vänner.
De bjuder på kalkon och vi på "Nigellas chokladkaka" :)~


Kram Andi

tisdag 29 december 2009

En vacker dag...



...idag och riktigt kallt. Jag och dottern gick och handlade på förmiddagen och det var bitande kyligt för kinderna, brrr. Vi gick baklänges för att värma oss lite mot solen :)

Idag blev jag också uppvaktad i efterskott av min kära vän M. Jag är så glad och tacksam över all uppvaktning jag har fått :) Tack än en gång!
Nu gick solen ner bakom andra sidan sjön, kl 14.39!
Men ni vet väl att det redan har vänt?,.. nu går vi ju mot ljusare tider igen :)




Kram Andi

onsdag 23 december 2009

Väntar på...



... gröt :) Sambon är och handlar FÄRDIG risgrynsgröt, här orkar vi inte stå med långkok :) Jag har blivit förkyld och tänker inte göra någonting f r o m nu, bara det vanliga som måste göras förstås ;)


God lugn Jul!
Kram Andi




måndag 21 december 2009

3 dagar kvar...

.. till doppare dagen och jag precis avklarat mitt födelsedagskalas. Det gick bra och var jätteskoj :) Jag kände mig glad och varm när jag såg min släkt och mina vänner tillsammans här för min skull :) Tacksamhet är ordet.

Jag fick så mycket fina presenter, jag kände mig så lyckligt lottad! Faktiskt så var alla saker jag fick något som jag hade önskat mig! Helt otroligt! :)
Visar några av mina fina presenter, coola bokstäverna på bordet fick jag av vännen P, jag har länge tittat på sådana och nu fick det i present!
Detta superfina kakfat fick jag av mindi :)
I kakfatet fanns det lite annat skoj, bl a en superfin scrapbook med bilder som jag ska visa senare. Sen så fanns där lite mer kuliga saker som har med nostalgi att göra, det gillar jag!
Ähum, m känner mig sen barnsben och vet vad som är min stora last som ni kan se ;)
Tack så mycket! :)


Äntligen kan man se horisonten och snö :)

Mitt kalas hade jag dagen före jag fyllde år och den riktiga dagen var jag hos mamma och pappa med min lilla och åkte spark samt gjorde snöänglar :) Det var så skönt ute och jag kände mig nästan som 10 år igen :)
Imorgon ska jag bli lite mer uppvaktad av min sambos släkt. Det ska bli skoj det med :)

Hoppas ni har det bra och njuter av dagarna före jul. Vet dock att det kanske inte är det mest förekommande ;) Det brukar ju vara lite mycket att stå i :/
Men jag säger som en annan bloggare, det viktigaste är att barnen är glada och att man får något gott att äta :)

Jag försöker tänka att NÄRVARO är det viktigaste, inte det materiella och sånt. Man vill ju att ens barn ska minnas sina föräldrar som några som lyssnade och som de upplevde saker tillsammans med istället för föräldrar som irrade runt med tusen, egentligen ganska obetydliga saker i huvudet, när allt kommer omkring.

Vi får ta våra barn i händerna och titta dem i ögonen och var närvarande med dem istället. När man ligger på sin dödsbädd så tänker man nog förr på sina barns ögon och inte på att man aldrig hann baka sjutton sorters kakor och griljera skinkan den och den gången.

Ta hand om er alla!


Kram Andi

tisdag 8 december 2009

Jag har förvånat mig själv...

... med att ha bakat lussebullar för första gången i mitt snart 40-åriga liv!!!
Med hjälp av min lilla dotter förstås. De vart ganska okej tyckte jag men det beror nog på kesellan som mindi tipsade mig om ;)
Hm, min mamma står bredvid och tror mig inte när jag säger att jag aldrig bakat lussebullar, ok, kanske med henne men det var väl på 70-talet :)
Nej nu ska jag nog ta mig en till ;)


Kram Andi

söndag 6 december 2009

I helgen...

... har jag provat ett av Bagarstugans recept! Chokladrulle med pekankräm :)~
Hur perfekt är det inte att klicka sig in på den mysiga bloggen och hitta något direkt som man kan baka. Det är svårt att inte låta sig inspireras.



"Pappa, en sån och en sån och en sån...." (ToysRus-katalogen ;)
*Önskar alla som kikar in en mysig andra advent*

Kram Andi

torsdag 3 december 2009

December...



...månad är redan här! Jag är fortfarande kvar i slutet på oktober eller åtminstone i början på november ;)

Väggen är klar men det fattas lister och en dörr. Men det ska vi fixa i dag, lördag. Det känns jättebra med det nya rummet. Nu har vi även flyttat om vardagsrummet och det vart också bra. Nu måste jag bara fixa till det rummet. Tapeten är inget hit men den får duga tillsvidare, istället jag njuter av rummets ljus och trägolv ;)


Min sambo kom hem med en låda skrot från loppiset här i stan. Däri låg denna söta bricka som fick stanna kvar hemma hos oss :)

Trevlig Helg!

Kram Andi